SANG WAKTUMerenung kembali wajah2 itu, membuatkan diri ku menangis plahan- lahan. Disebalik wajah2 itu smemangnye t’simpan suatu rahsia yang menjadi rahsia dalam lukisan khidupan ku.

Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu…Di sinilah segalanya bermula…

5½ tahun sebagai guru pelatih m’rupakan lakaran paling indah yang pernah aku lukiskan. Gelak ketawa, usik mgusik dan kutuk m’gutuk mjadi perkara biasa. Terima kasih kepada k’kawan kerna sudi memberi aku ruang dalam kehidupan kamu. Aku amat2 menghargainya, oke !

Buat semua pensyarah,terima kasih atas semua tunjuk ajar...

Sungguh pantas sang waktu itu b’lari. Sudah 5 tahun 5 bulan waktu itu berlalu. B’lalu tanpa mnoleh kembali ke arah ku. Secara xsengaja, ia telah m’dewasa kan pmikiran serta langkah pjalanan ku dalam khidupan.

Aku percaya, setiap pkara yang blaku itu smemangnye telah dtakdirkan. Kita mrancang, Allah juga turut mrancang. Tapi prancangan Allah itu smemangnye lebih baik dari prancangan kita. Ssungguhnye, Allah itu Maha Mengetahui !

~Rindu kamu semua~
Salam sayang,
Asmat

4 comments:

 1. As salam..
  Asmat!!
  hehehe... dah start tulis blog?
  ko mesti tgh rindu kat kwn2+lectr+n kt IPG yg tersohor ni kan? hehe..

  ok.. selamat menulis!keep it up.. nti aku bace lagi.. =)

  ReplyDelete
 2. Assalam,
  Wah, wah, wah... bagus juga awak mengisi masa lapang ye! Tahniah2!! Nak komen sikit, warna terang sgt, sakit masa nak baca, gunakanlah warna yg lembut sikit. Anyway terima kasih kerana invite saya... Teruskan... Luv n miss u...

  ReplyDelete
 3. wsalam...
  baekla...sy akan tukar background colour nie...bg yg lembut sket..hehe

  TQ cikgu :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...